„ЖУ–БГ“ ООД е създадена през 1990 г. под името ЕФ ”ЖУ-Стефан Воденичаров”. От 1993г. стартира производство на пластмасови изделия: коктейлни сламки, прибори за хранене. През годините компанията разширява производствената и търговска си номенклатура и към днешна дата предлага широк спектър еднократни консумативи: пластмасови, хартиени и бамбукови. Наред с това компанията произвежда консумативи за селското стопанство и разнообразни продукти в сферата на козметиката. През 2008г. компанията е преобразувана в „ЖУ–БГ”ООД.

 

В производствения процес се използват следните технологии: Екструдиране на сламки, профили за оранжерии, фолиа; Термоформоване на опаковки, работни саксии, форми за разсад; Вакуум формоване на подложки за козметиката, блистер опаковки; Шприцване на детайли от пластмаса; Рекламна дейност – изработка на персонализиран дропстоп, рекламни знаменца и брошури.

 

Стандартните продукти са само един раздел от богатата производствена гама. Фирмата изпълнява и индивидуални проекти за специфични продукти на крайни клиенти.

 

„ЖУ–БГ“ ООД разполага със съвременна производствена база в гр. Габрово и търговско представителство и складове в гр. Бургас.