МЕГАПОРТ ЕООД е основана през 1992 г. и е лидер на Балканския полуостров в производството на полимерни и ко-полимерни фолиа, опаковки и материали. Общата площ на фабриките е над 20 000 кв.м. Направените инвестиции имат за цел повишаване капацитета и качеството на произвежданите изделия и подобряване ефективността на производството.

 

Компанията  вярва в бъдещето на рециклирането и инвестира в последно поколение почистващо и рециклиращо оборудване. Крайният продукт под формата на висококачествени фолиа, ръкави и чували за боклук са добре приети както на Българския така и на международния пазар.

 

Всички  усилия са насочени към затваряне на технологичния цикъл и 100 процентово рециклиране на произведените  опаковки.

 

През 2014 г. МЕГАПОРТ инвестира в нови миялни инсталации, палетизиращи линии и разшири своя производствен капацитет.

 

В заводите и търговските офиси на компанията в градовете Велико Търново, София, Пловдив, Варна, Бургас работят над 500 души.

 

Около 60 % от продукцията е за вътрешния пазар, а чуждестранните ни клиенти са от различни държави: Германия, Австрия, Холандия, Дания, Гърция, Румъния, Македония и др.

 

През 2009 г. МЕГАПОРТ покри стандарта ISO 9001:2008 от UNITED Registar of Systems Ltd.

 

През май 2014 г. бяха покрити стандартите: ISO 14001, ISO 18001.