На 24 февруари 2022 г., в София Ивент Център ще се проведе международният форум за иновации в Югоизточна Европа Innovation Explorer. Осмото поред издание на Innovation Explorer се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и събира в България лектори и гости от 12 държави.

 

Форумът тази година е разделен на три панела: “Икономически възможности”, “Държавно управление” и “Климатични действия”. В тях ще участват както международни, така и гости от България, като математичката Хана Фрай (Англия), футуристът Давид Пасиг (САЩ), инвеститорът Бертолд Карлик (Австрия), инженерът Томас Мец (Германия), преподавателката по иновации Сандра Роменска (Ирландия), кънтри мениджъра на Веолия Франсоа Деберг (Франция), представители от публичен и частен сектор у нас и др.

 

За пръв път организаторите ще връчат и награди за иновации, като сред отличените са трима кметове на малки общини в България, които са демонстрирали добро развитие и инвестиция в подкрепа на обществото.

 

Основният въпрос, по който ще разсъждават всички гости тази година, е колко дългосрочно можем да си позволим да мислим и планираме и дали, ако сме тръгнали по грешен път, ще стигнем до правилното място. Коя е общата голяма цел за следващите 10 години пред българското общество и как знанието за иновации, инвестицията в регионите, добрата работа на институциите и икономиката на знанието ще ни позволят да я реализираме.

 

Повече информация може да намерите на сайта на събитието www.innovationexplorer.bg