ЕКСТРАПАК ООД е водещ производител на чанти и опаковки. Фирмата е създадена през 1995 г. от петима млади и предприемчиви българи, които полагат основите й и обединяват усилия да превърнат компанията в най-добрия производител на чанти и опаковки в България. Днес това вече е факт, но екипът не спира да се стреми да обогатява своето портфолио от продукти и да повишава качеството им.

 

В годините след създаването си Екстрапак многократно увеличава производствения си капацитет и разширява мрежата от представителства във всички големи български градове. Основната част от печалбата фирмата и до днес реинвестира в квалифициран персонал и високотехнологично оборудване.

Първият си модерен завод Екстрапак пуска в експлоатация през пролетта на 2001 г. Той се намира в Промишлена зона Запад в гр. Велико Търново.

 

Офисна и логистична база в гр. София фирмата открива през 2004 г. Завод 2 на Екстрапак,  построен близо до Велико Търново, започва работа в края на 2009 г.

В началото на 2017 г.е въведен в експлоатация и Завод 3.

 

Kъм 2017 г. в Екстрапак работят около 700 души персонал, a над 60% от продукцията на компанията се изнася за клиенти от Западна Европа. Поддържане на постоянно високо качество на продуктите и активна позиция по екологичните въпроси, свързани с отпадъците от опаковки, са приоритет на мениджърите на фирмата.

 

Екстрапак притежава сертификати по редица международни стандарти, сред които са ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, OK Compostable и др.

 

Фирмата членува в Българската Стопанска Камара, в Браншова Асоциация Полимери и в Sourcing.BG.