Международното изложение К2019 в Дюселдорф отново ще събере всички лидери в сектора. Организаторите очакват над 230 000 посетители от над 160 страни и повече от 3200 изложители от 60 страни.

 

Повече от 67 години това име е синоним на най-значимото в света място за срещи на пластмасовата и каучуковата индустрия. Тази година учените и експертите от иновационния кръг на К 2019 идентифицираха конкретни теми, които ще оформят развитието на пазара на глобалната полимерна индустрия през следващите години.

 

Те са както следва:

  1. Пластмаси за устойчиво развитие и кръгова икономика: включват теми като „Управление на водите“, „Възобновяеми енергии“ и „Алтернативни суровини“.
  2. Дигитализация / Пластмасова индустрия 4.0: включва аспект на платформената икономика, както и разклонена производствена верига.
  3. Интеграция на системата: Функционалност чрез материали, процес и дизайн: в рамките на тази тема се обобщават отделните области на новите материали и производството на добавки, олекотените конструкции, мобилността (е-мобилността) и биопластмасите.
  4. Бъдещото поколение за индустрията: На К 2019 ще бъде отделено специално внимание на въпроса за бъдещото поколение в индустрията, в науката, както и в обучението.